SI SI EN DE

Rescue diver

Je tečaj reševanja, kjer nadgradite svoja znanja varnega potapljanja, se naučite samoreševanja, pomoči sopotapljaču in reševanja izpod vode in na površini.

Je tečaj reševanja, kjer nadgradite svoja znanja varnega potapljanja, se naučite samoreševanja, pomoči sopotapljaču in reševanja izpod vode in na površini. Tečaj specializacije dajanja pomoči in reševanja je namenjen naprednim potapljačem, ki želijo povečati svojo varnost in varnost svojih sopotapljačev pri aktivnostih potapljanja.

Izkaznica SCUBA RESCUE DIVER je pogoj za izkušenega potapljača in za pristop k profesionalnim tečajem PSS. Ta tečaj je specializacija za vse neprofesionalne potapljače, ki je potreben, da lahko prestopite v profesionalne vode. Kljub temu, da je potrebno postaviti v ospredje praktični vidik, so teoretična znanja temeljna za dobro kvaliteto v didaktičnem smislu.

Priporočamo ga tistim, ki želijo nadgraditi svoje znanje, napredovati, ter začeti z vodenjem ostalih potapljačev pod vodo. Na tem tečaju se boste naučili veščin pomoči sopotapljaču (osnove podvodnega iskanja, tehnike vlečenja utrujenega potapljača, obvladovanje paničnega potapljača, pomoč iz obale ali čolna). Naučili se boste nuditi umetno dihanje na površini, nuditi prvo pomoč ponesrečenemu potapljaču na kopnem, samoreševanja in obvladovanja stresa, organizacije reševanja. Seznanili se boste z možnimi problemi pod vodo, postopki v primeru pogrešanega potapljača, scenariji potapljaške nesreče, možnostih dajanja umetnega dihanja v vodi, dviga nezavestnega potapljača, itd.

Glavni namen tečaja

Na koncu tečaja mora biti tečajnik sposoben priskočiti na pomoč sopotapljačem, ki so v težavah, znotraj določenih omejitev za rekreativno potapljanje do 30 metrov (100 feet) globine in podobnih okoljskih pogojih, kot jih je spoznal pri strokovnem usposabljanju.

Zahteve tečaja:

- Izkaznica AOWD/Junior AOWD + znanje, ki je primerno za nivo PSS Advanced Open Water Diver,
- Izkaznica FIRST AID - CPR in tečaj dajanja prve pomoči in kardiopulmunarnega oživljanja ali ekvivalentno,
- Predvidene učne teoretične ure: 10 ur (vključuje samostojen študij),
- Predvidene praktične ure v vodi: najmanj 5 ur,
- Tečajnik mora imeti lastno potapljaško opremo,
- Minimalna starost za tečaj SCUBA RESCUE DIVER je15 let.

CENE: 
- 270,00 Eur/člani potapljaškega društva FEEL DEEP in 
- 300,00 Eur/nečlani potapljaškega društva FEEL DEEP.

Tečaj se izvaja ob najmanj dveh tečjnikih. Tečajniki plačajo sami usluge potapljaškega centra (uporaba centra in polnjenje jeklenk).

Prijavnica - Rescue diver

CAPTCHA Image

Informacije

Za vse dodatne informacije v zvezi s potapljaškimi tečaji nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte diving@feeldeep.si ali preko telefona 041/761-295 (Thomas)

PSS potapljaški tečaji

Potapljaško društvo Feel Deep vam ponuja tečaje po šoli potapljanja PSS – Professional Scuba Schools, ki danes velja kot ena najboljših potapljaških šol in deluje na vseh področjih potapljaških dejavnosti. Pod svojim okriljem združuje izobraževanje potapljačev v vseh zvrsteh potapljanja, od apnee, rekreativnega, tehničnega in profesionalnega potapljanja ter emergency. V našem društvu se lahko prijavite za naslednje potapljaške tečaje:

- OWD/Junior OWD (Open Water Diver)
- AOWD/Junior AOWD (Advanced Open Water Diver)
- NITROX Diver
- Dry Suit Diver
- Deep Diver
- Rescue diver
- Divemaster
- Osvežitveni tečaj

PSS ima certifikat RSTC, ki zagotavlja kakovost in ekvivalentnost potapljaških tečajev. Več o strukturi izobraževanja in šoli PSS najdete na naslovu www.pssworldwide.org.