SI SI EN DE

OWD/Junior OWD (Open Water Diver)

S tečajem OWD/Junior OWD pridobite vstopnico za podvodni svet, ki predstavlja osnovo rekreacijskega potapljanja. Z njim dobite osnove za amaterski oziroma rekreacijski potop in predstavlja prvo stopničko na poti potapljača.

S tem tečajem pridobite vstopnico za podvodni svet, ki predstavlja osnovo rekreacijskega potapljanja. Z njim dobite osnove za amaterski oziroma rekreacijski potop in predstavlja prvo stopničko na poti potapljača. Na tečaju se tečajniki seznanijo s teorijo potapljanja (Arhimedov zakon-plovnost, pritisk in učinek pritiska na telo, potapljaška oprema, dihanje pod vodo, komuniciranje pod vodo, planiranje potopov, dušikova omama, dekompresijska bolezen, potapljamo se varno…).

Potek tečaja:

Za teoretični del tečaja prejmete dostopne podatke za spletno učilnico, kjer v svojem ritmu pridobite vso potrebno teoretično znanje. Nato sledi še praktični del, ki predstavlja najmanj 3x potapljaške vaje na bazenu, odvisno od dinamike osvojitve določenih vaj. Na koncu teoretičnega dela tečaja se opravi tudi preizkus znanja v spletni učilnici. S tem se tečajniki lažje pripravijo na praktični del tečaja oz. na izpit, ki poteka na morju.

Na morju se v vikendu opravijo štirje potopi, od česar je prvi potop izpitni potop, vsi ostali potopi pa služijo utrjevanju vsega naučenega.

Pogoji pristopa k tečaju:

Minimalna starost za tečaj JUNIOR OPEN WATER DIVER je 12 let,
Minimalna starost za tečaj OPEN WATER DIVER je 15 let.

Kaj potrebujete za tečaj:

Dobro voljo,
Kopalke in brisačo,
ABC opremo (maska, dihalka in plavutke).

Kaj je zajeto v ceno tečaja:

Vključen teoretični del v spletni učilnici, uporaba celotne potapljaške opreme (razen ABC opreme), vstopnice za bazen, izpitni potop na morju, FEEL DEEP/PSS diplomo ob zaključju tečaja in mednarodno priznano potapljaško izkaznico PSS OWD/Junior OWD, s katero se lahko potapljate kjerkoli na svetu.

Kje se lahko potapljate po uspešno opravljenem tečaju OWD/Junior OWD:

V vseh rekah, jezerih in svetovnih morjih v paru s potapljačem višje kategorije do 18 metrov.

CENE: 
- 270,00 Eur/člani potapljaškega društva FEEL DEEP,
- 300,00 Eur/nečlani potapljaškega društva FEEL DEEP in
- 670,00 Eur/VIP tečaj (na zahtevo samo en tečjnik).

Tečajnik plača sam usluge potapljaškega centra (uporaba centra in polnjenje jeklenk), razen pri VIP tečaju, kjer so usluge potapljaškega centra že v ceni tečaja.

Prijavnica - OWD/Junior OWD (Open Water Diver)

CAPTCHA Image

Informacije

Za vse dodatne informacije v zvezi s potapljaškimi tečaji nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte diving@feeldeep.si ali preko telefona 041/761-295 (Thomas)

PSS potapljaški tečaji

Potapljaško društvo Feel Deep vam ponuja tečaje po šoli potapljanja PSS – Professional Scuba Schools, ki danes velja kot ena najboljših potapljaških šol in deluje na vseh področjih potapljaških dejavnosti. Pod svojim okriljem združuje izobraževanje potapljačev v vseh zvrsteh potapljanja, od apnee, rekreativnega, tehničnega in profesionalnega potapljanja ter emergency. V našem društvu se lahko prijavite za naslednje potapljaške tečaje:

- OWD/Junior OWD (Open Water Diver)
- AOWD/Junior AOWD (Advanced Open Water Diver)
- NITROX Diver
- Dry Suit Diver
- Deep Diver
- Rescue diver
- Divemaster
- Osvežitveni tečaj

PSS ima certifikat RSTC, ki zagotavlja kakovost in ekvivalentnost potapljaških tečajev. Več o strukturi izobraževanja in šoli PSS najdete na naslovu www.pssworldwide.org.