SI SI EN DE

Divemaster

Tečaj Divemaster potapljača usposobi za spremljanje drugih potapljačev med potopi in pomaganje inštruktorju potapljanja med poučevanjem rekreativnih potapljačev.

Tečaj Divemaster (voditelj potapljanja) predstavlja prvo stopnjo za profesionalce. Ob uspešnem zaključku tečaja skladno z normami EN 14153-3 kandidat pridobi potrdilo in potapljaško izkaznico, s katero se izkazuje usposobljenost potapljača in včlanitev v PSS kot “profesionalec”. Tečaj DIVEMASTER predstavlja pomemben trenutek prehoda v karieri potapljača. Pred tem je ta bil odgovoren le zase in soodgovoren za partnerja. Po tečaju DIVEMASTER pa prevzame potapljač odgovornost za varnost in zabavo vseh diplomiranih potapljačev, katere spremlja pri potopu. DIVEMASTER je navsezadnje lahko določen za pomoč inštruktorju potapljanja v času izvajanja rekreativnih tečajev. Tukaj pomoč pomeni njegovo nadomeščanja v nekaterih posebnih trenutkih pri superviziji razredov, kjer so učenci prvič v vodi. Kot za vsako drugo profesionalno stopnjo velja, da je za ohranitev kvalifikacije DIVEMASTER potrebna vsakoletna potrditev podaljšanja.

Zahteve za pristop k tečaju DIVEMASTER:

- Izkaznica stopnje DEEP DIVER oz. enakovredna stopnja,
- Izkaznica FIRST AID in usposobljenosti za prvo pomoč in kardiopulmonarno reanimacijo v veljavnosti,
- Izkaznica stopnje SCUBA RESCUE DIVER.

Najmanj 60 zabeleženih potopov naslednjih stopenj:

- najmanj 50 po opravljenem tečaju AOWD/Junior AOWD,
- najmanj 30 potopov mora biti opravljenih v različnih ambientalnih pogojih – globina več kot 30 metrov, horizontalna vidljivost najmanj 2 metra, temperatura vode manj kot 10 stopinj, v toku več kot 0,25 m/sec- 0,5 vozla,
- potapljanje v različnih ambientih (jezero, zmerno umirjeno morje, tropsko morje, skalnato, peščeno, koralno dno, v toku, nočno, z omejeno vidljivostjo, itd.).

Starost: 18 let dopolnjenih pred začetkom dejavnosti v vodi,
Minimalna formalna izobrazba: zaključena srednja poklicna šola (IV.stopnja),
Pred začetkom vodnih aktivnosti kandidat mora obvezno oddati zdravniško potrdilo, ki potrjuje zmožnost opravljanja potapljaških aktivnosti. V primeru, da je kandidat tudi zdravnik, ni sprejemljivo samopotrjevanje,
Izjava o prevzemanju odgovornosti, kjer/če zakon to dovoljuje,
Lastna potapljaška oprema.

Ostale zahteve tečaja:

- Število ur teoretičnega pouka: 20 ur (skupaj z samostojnim učenjem),
- Število ur praktične aktivnosti zunaj voda: najmanj 20 ur,
- Število ur praktične aktivnosti v vodi: najmanj 10 ur,
- Samostojno učenje (pred začetkom tečaja mora kandidat samostojno obnovit znanje, tako splošno potapljaško kot znanje o PSS),
- Preizkus vaj prostega plavanja in preizkus sposobnosti z avtonomno potapljaško opremo (po standardih PSS).

CENA:  500,00 Eur/člani in 530,00 Eur/nečlani potapljaškega društva FEEL DEEP, tečajnik plača sam usluge potapljaškega centra (uporaba centra in polnjenje jeklenk).

Prijavnica - Divemaster

CAPTCHA Image

Informacije

Za vse dodatne informacije v zvezi s potapljaškimi tečaji nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte diving@feeldeep.si ali preko telefona 041/761-295 (Thomas)

PSS potapljaški tečaji

Potapljaško društvo Feel Deep vam ponuja tečaje po šoli potapljanja PSS – Professional Scuba Schools, ki danes velja kot ena najboljših potapljaških šol in deluje na vseh področjih potapljaških dejavnosti. Pod svojim okriljem združuje izobraževanje potapljačev v vseh zvrsteh potapljanja, od apnee, rekreativnega, tehničnega in profesionalnega potapljanja ter emergency. V našem društvu se lahko prijavite za naslednje potapljaške tečaje:

- OWD/Junior OWD (Open Water Diver)
- AOWD/Junior AOWD (Advanced Open Water Diver)
- NITROX Diver
- Dry Suit Diver
- Deep Diver
- Rescue diver
- Divemaster
- Osvežitveni tečaj

PSS ima certifikat RSTC, ki zagotavlja kakovost in ekvivalentnost potapljaških tečajev. Več o strukturi izobraževanja in šoli PSS najdete na naslovu www.pssworldwide.org.