SI SI EN DE

Poletno potapljanje na Premudi

22.06.-29.06.2024 / Krijal, otok Premuda, Hrvaška

Otok Premuda, znan tudi kot otok sreče (tako radi povedo otočani), je najbolj zahodni otok zadrskega otoškega arhipelaga, dolg devet kilometrov in širok do enega kilometra. Njegov najvišji vrh Vrh se vzpenja 88 m nad morsko gladino. Otok je obrasel s črniko in nizkim rastlinjem, v zadnjem času pa so otočani spet začeli čistiti polja in urejati oljčne nasade.

Otok premore trgovino in pošto, dve restavraciji, bar in od leta 2022 tudi potapljaški center. Premuda je vsakodnevno z ladijsko povezavo in trajektom povezana z Zadrom, v času zime pa trajekt pristane na Premudi trikrat tedensko.

Otok je znan po svojem navtičnem turizmu Sidrišče Krijal je umeščeno v naravni kanal med čermi Masarine in luko Krijal. Na razpolago ima 50 priveznih boj. Je pa navtični turizem na Premudi zelo odvisen od vremena, saj je Premuda zunanji otok, ki ga od bližnje Silbe deli Silbanski kanal, s svojim zahodnim rtom sega v vremensko zahtevna Kvarnerska vrata, z vzhodnim pa se skoraj dotika sosednje Škarde, ki že spada v skupino severnodalmatinskih otokov.

Prvovrstna potapljaška destinacija

Izredno atraktivna stvar v morski ponudbi otoka je potapljanje. Na prvem mestu prednjačijo bližnje čeri Masarine. Odlična vidljivostja skozi morje in morje z izredno bogatim ribjim fondom predstavljajo idealno lokacijo za začetnike in tudi bolj napredne potapljače. Podobna je čer Bračić, ki se z globine 3,4 m z zunanje strani strmo spusti v morsko globino. Otoček Lutrošnjak pa se iz 5,45 m spusti na okoli deset metrov, nato pa po strmi steni, ki je obrasla celo s spužvami, do 45 m globine. Glavna potapljaška atrakcija ostaja »Katedrala«, skupek skal in čeri kupolaste oblike v zalivu Široka, skozi katere prodira sončeva svetloba in ustvarja čudovito igro barv in svetlobnih prelivov.

Zato izkoristite zadnji teden junija za potapljanje na tem otoku. Celoten teden vključuje potapljanje v podvodnem arhipelagu Premude, kjer nam bogata flora in fauna tega arhipelaga nudi v izobilju gorgonije, jastoge, raroge, rakovice, murene, ugorje, škarpene, kavale, itd.

Nastanitev je organizirana v privatni hiši v bližini potapljaškega centra. Hiša je sodobno opremljena z vsem, kar potrebujemo za prijetno bivanje.

head-premuda.jpg

Prijavnica - Poletno potapljanje na Premudi

CAPTCHA Image

Informacije in rezervacije

Za rezervacije ali dodatne informacije v zvezi s potapljaškimi dogodki nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte diving@feeldeep.si ali preko telefona 041/761-295 (Thomas)

Prijavi se zdaj! PRIJAVNICA

OSTALI POTAPLJAŠKI DOGODKI

2
mar
Sejem Boot Tulln

Avstrijski specializirani sejem za potapljanje.

22
mar
Dry Suit Diver tečaj + potapljanje v Kostreni pri Rijeki

Če vas pod vodo nenehno zebe in bi želeli po 30 minutah zaradi mraza zaključiti potop, potem se naučite varnega in pravilnega potapljanja s suho potapljaško obleko.

29
mar
Deep Diver tečaj v Kostreni pri Rijeki

Tečaj nadaljnjega usposabljanja za napredne potapljače, ki želijo povečati svoje znanje v potapljanju. Poudarek je na potapljanju med 30 in 40 metri globine.

17
maj
Začetni potapljaški tečaj (OWD) v Rušah in Kostreni

S tem tečajem pridobite vstopnico za podvodni svet, ki predstavlja osnovo rekreacijskega potapljanja.

24
maj
Vikend osvežitve potapljaških znanj v Kostreni pri Rijeki

Vikend, ko se bomo spomnili vseh vaj s tečajev, izmenjevali izkušnje in nadgrajevali našo potapljaško znanje.

14
jun
Nadaljevalni potapljaški tečaj (AOWD) v Kostreni pri Rijeki

S tem tečajem pridobite dodatno znanje o potapljanju za varen potop do 30 metrov.

31
avg
Pozno poletno potapljanje na Premudi

Zadnje poletne dneve se nagradite s tedenskim potapljanjem v arhipelagu Premude, katera je predvsem znana po enem od desetih najlepših potopov na Jadranu - potop v tako imenovani Katedrali. Teden potapljanja je organiziran v sodelovanju s potapljaškim centrom Premuda diving.

14
sep
Pozno poletno potapljanje na Korčuli, Hrvaška

Potapljanje na Korčuli organiziramo v sodelovanju s potapljaškim centrom Diving Triporte, ki je lociran v enem od zalivov "Treh luk".

Fotogalerije naših destinacij

V galeriji zbiramo vse fotografije, ki jih naši člani ali simpatizerji društva naredijo na potapljaških dogodivščinah, pod ali nad vodo. Oglejte si nekaj fotogalerij, ki so jih naši člani posneli na potapljaških izletih...

POTAPLJAŠKI TEČAJI

Potapljaško društvo FEEL DEEP vam ponuja tečaje po šoli potapljanja PSS – Professional Scuba Schools, ki danes velja kot ena najboljših potapljaških šol in deluje na vseh področjih potapljaških dejavnosti. Več o strukturi izobraževanja in šoli PSS najdete na naslovu www.pssworldwide.org.

OWD/Junior OWD (Open Water Diver)

S tečajem OWD/Junior OWD pridobite vstopnico za podvodni svet, ki predstavlja osnovo rekreacijskega potapljanja. Z njim dobite osnove za amaterski oziroma rekreacijski potop in predstavlja prvo stopničko na poti potapljača.

AOWD/Junior AOWD (Advanced Open Water Diver)

S tečajem AOWD/Junior AOWD pridobite dodatno znanje o potapljanju za varen potop do 30 metrov in s tem pridobite prepotrebne izkušnje za varno raziskovanje podvodnega sveta.

NITROX Diver

Najnovejše orodje, ki ga potapljači v zadnjem času uporabljajo za podaljšanje časa potopa, je uporaba dihalnih mešanic. Prva od njih je NITROX (imenovana tudi ENRICHED AIR, SAFE AIR in podobno).