SI SI EN DE

Novoletno WRECK potapljanje v Bale-Valle, Hrvaška

02.01.2024 / Bale-Valle, Hrvaška

Začnite novo leto s privlačnim potapljaškim doživetjem ob ogledu ene ali dveh atraktivnih razbitin v Bale-Valle v Istri na Hrvaškem, kot so:

Baron Gautsch - avstro-ogrska potniška ladja, ki je potonila v severnem Jadranskem morju 13. avgusta 1914 med plovbo od Kotorja do Trsta, medtem ko je naletela na minsko polje, ki ga je postavila avstro-ogrska mornarica. Potopitev je povzročila smrt 127 potnikov in članov posadke.  Globina: 28-39 metrov.
Hans Schmidt - to razbitino so dolgo imenovali "Istra", ker pravo ime ni bilo znano. Zgrajena je bila leta 1920 na Nizozemskem pod imenom ALBIREO. Po prodaji novemu lastniku Heinrichu Schmidtu se je preimenovala in nosi ime zadnjega lastnika v Nemčiji. Ta tovorna ladja je bila potopljena 23. janurja 1943 zaradi eksplozije, ki jo je povzročila podvodna mina, med zadnjim potovanjem prevoza orožja in streliva. Globina: 35-43 metrov.
Guiseppe Dezza - italijanski minolovec, ki je bil zgrajen septembra 1913 in potopljen 17. avgusta 1944. Potopilo ga je britansko letalo, ki ga je odkrilo med rutinskim izvidniškim letom. Torpedo je uničil ladjo z razpolovitvijo in posledično je premec oddaljen 50 metrov od krme. Globina: 28-37 metrov.
Varese - italijanska trgovska parna ladja, potopljena leta 1915 med prevozom tovora iz Trsta v Tunis. Zaradi slabega vremena se je kapitan odločil, da se zateče v puljsko pristanišče, na poti proti mestu je ladja naletela na mino, ki je uničila premec, ladja je potonila na mestu, kjer je danes. Globina: 31-41 metrov.
itd.

Oba ali samo en potop so organizirani v sodelovanju s potapljaškim centrom "The Old Diver".

Rovinj_FeelDeep_jul_2016_22.jpg

Prijavnica - Novoletno WRECK potapljanje v Bale-Valle, Hrvaška

CAPTCHA Image

Informacije in rezervacije

Za rezervacije ali dodatne informacije v zvezi s potapljaškimi dogodki nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte diving@feeldeep.si ali preko telefona 041/761-295 (Thomas)

Prijavi se zdaj! PRIJAVNICA

OSTALI POTAPLJAŠKI DOGODKI

2
mar
Sejem Boot Tulln

Avstrijski specializirani sejem za potapljanje.

22
mar
Dry Suit Diver tečaj + potapljanje v Kostreni pri Rijeki

Če vas pod vodo nenehno zebe in bi želeli po 30 minutah zaradi mraza zaključiti potop, potem se naučite varnega in pravilnega potapljanja s suho potapljaško obleko.

29
mar
Deep Diver tečaj v Kostreni pri Rijeki

Tečaj nadaljnjega usposabljanja za napredne potapljače, ki želijo povečati svoje znanje v potapljanju. Poudarek je na potapljanju med 30 in 40 metri globine.

17
maj
Začetni potapljaški tečaj (OWD) v Rušah in Kostreni

S tem tečajem pridobite vstopnico za podvodni svet, ki predstavlja osnovo rekreacijskega potapljanja.

24
maj
Vikend osvežitve potapljaških znanj v Kostreni pri Rijeki

Vikend, ko se bomo spomnili vseh vaj s tečajev, izmenjevali izkušnje in nadgrajevali našo potapljaško znanje.

14
jun
Nadaljevalni potapljaški tečaj (AOWD) v Kostreni pri Rijeki

S tem tečajem pridobite dodatno znanje o potapljanju za varen potop do 30 metrov.

22
jun
Poletno potapljanje na Premudi

Poletno tedensko potapljanje v arhipelagu Premude, katera je predvsem znana po enem od desetih najlepših potopov na Jadranu - potop v tako imenovani Katedrali. Teden potapljanja je organiziran v sodelovanju s potapljaškim centrom Premuda diving.

31
avg
Pozno poletno potapljanje na Premudi

Zadnje poletne dneve se nagradite s tedenskim potapljanjem v arhipelagu Premude, katera je predvsem znana po enem od desetih najlepših potopov na Jadranu - potop v tako imenovani Katedrali. Teden potapljanja je organiziran v sodelovanju s potapljaškim centrom Premuda diving.

14
sep
Pozno poletno potapljanje na Korčuli, Hrvaška

Potapljanje na Korčuli organiziramo v sodelovanju s potapljaškim centrom Diving Triporte, ki je lociran v enem od zalivov "Treh luk".

Fotogalerije naših destinacij

V galeriji zbiramo vse fotografije, ki jih naši člani ali simpatizerji društva naredijo na potapljaških dogodivščinah, pod ali nad vodo. Oglejte si nekaj fotogalerij, ki so jih naši člani posneli na potapljaških izletih...

POTAPLJAŠKI TEČAJI

Potapljaško društvo FEEL DEEP vam ponuja tečaje po šoli potapljanja PSS – Professional Scuba Schools, ki danes velja kot ena najboljših potapljaških šol in deluje na vseh področjih potapljaških dejavnosti. Več o strukturi izobraževanja in šoli PSS najdete na naslovu www.pssworldwide.org.

OWD/Junior OWD (Open Water Diver)

S tečajem OWD/Junior OWD pridobite vstopnico za podvodni svet, ki predstavlja osnovo rekreacijskega potapljanja. Z njim dobite osnove za amaterski oziroma rekreacijski potop in predstavlja prvo stopničko na poti potapljača.

AOWD/Junior AOWD (Advanced Open Water Diver)

S tečajem AOWD/Junior AOWD pridobite dodatno znanje o potapljanju za varen potop do 30 metrov in s tem pridobite prepotrebne izkušnje za varno raziskovanje podvodnega sveta.

NITROX Diver

Najnovejše orodje, ki ga potapljači v zadnjem času uporabljajo za podaljšanje časa potopa, je uporaba dihalnih mešanic. Prva od njih je NITROX (imenovana tudi ENRICHED AIR, SAFE AIR in podobno).